Albert heb ik voor het eerst ontmoet in een tijd dat het nog een ware “belevenis” was een mens te ontmoeten, uit een ander werelddeel.En uitgerekend die Albert wist ook nog van alles te vertelen over mijn familie.

Uiteindelijk kwamen, na 40 jaar speurwerk, de verzamelde gegevens in de vorm van 2 lijvige ringbanden (500 pagina’s) beschikbaar. Albert kreeg het ook nog voor elkaar om een reunie te organiseren waar zo’n 150 Quartels bij elkaar kwamen. Dit gebeurde op 7 mei 1977 in Maasdam.

Tijdens die reunie werd besloten een commissie in te stellen, die het werk van Albert ging voortzetten. Door de commissie werd o.a. een krantje uit gegeven, en er volgden nog een tweetal reunie’s. Maar uiteindelijk zag de commissie zich genoodzaakt, te stoppen, door het ontbreken van de nodige financiele middelen. En ook ik, als penniningmeester van die commisie, ben er toen mee gestopt.

Albert is overleden op 23 maart 1979 in Flinflon Canada, hij was toen 73 jaar.

Rond het jaar 2000 zat ik door omstandigheden, even zonder werk. Die periode heb ik aangepakt om al het papierwerk van Albert, in de PC te kloppen. Ik wilde al zijn inspanningen door de jaren heen vastleggen op een manier die voor elke Quartel, die daar belangstelling voor heeft, beschikbaar werd.

Mijn eerste doel is en blijft voorlopig nog, het bijwerken en instandhouden van al het werk wat (Ome) Albert ooit heeft verzet. Wie dieper terug wil graven in de geschiedenis van de mensen die de naam Quartel hebben gedragen, vindt bij mij een warm welkom.

Daarnaast willen we met deze Site, voor de luiden en hun kinderen die in het “Buitenland” verblijven en wonen, de gelegenheid geven, eens terug te bladeren, door de geslachten van hun Nederlandse familie.

Als Quartel worden geboren is mooi, maar het is ook goed te beseffen dat al die voorgaande vouwen en moeders, ook een zeer wezenlijk deel uitmaken, van wat doorgaans wordt genoemd het geslacht Quartel en de Quartel.

Cor Quartel


Comments are closed